اخبار

همایش بین‌المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با پیام آیت الله العظمی نوری همدانی، در قم برگزار شد. ➖➖

آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی:
بیانیه گام دوم انقلاب جامعیت فوق العاده‌ای دارد

آیت‌الله شب‌زنده‌دار در همایش مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب:
 بیانیه گام دوم انقلاب راه رسیدن به قله را عالمانه بیان کرده است

حوزه/ همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با پیام آیت الله العظمی نوری همدانی، در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین افتتاحیه همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی امروز با حضور شخصیت های حوزوی، اساتید و طلاب ایرانی و غیرایرانی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.

ببینید:

تصاویر همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نیکخو امیری دبیر این همایش گفت: قرار شد که ابعاد فقهی این بیانیه مهم در مجتمع آموزش عالی فقه مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: بیش از ۱۳۰۰ مقاله به این مقاله ارسال شد. پس از ارزیابی اولیه، مقالاتی که نمره قبولی گرفتند در کمیته تخصصی مورد ارزیابی مجدد قرارگرفت. در این عرصه مقالاتی که از امتیازات بالاتری برخوردار بودند در قالب کرسی های علمی ارائه شد.

بیشتر بخوانید:

بیانیه گام دوم انقلاب راه رسیدن به قله را عالمانه بیان کرده است

دبیر همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بیان کرد: در همین زمینه ۴۵ کرسی ترویجی اجرا شد. همچنین بیش از ۷۰ پیش نشست علمی در داخل و ۷ پیش نشست علمی در خارج از کشور اجرا شد.

وی با اشاره به انتشار ۹۰ مقاله در این همایش گفت: در این زمینه مقالاتی که رتبه قبولی کسب نکردند با ارایه به اساتید غنی سازی شد.

بیشتر بخوانید:

بیانیه گام دوم انقلاب جامعیت فوق العاده‌ای دارد

حجت الاسلام والمسلمین نیکخو امیری یادآورشد: در این همایش ۵ جلد مقالات منتشر شد و درسنامه ای توسط حجت الاسلام والمسلمین علی سائلی تدوین شد. قرار شد که این بیانیه در قالب یک واحد درسی برای حوزه های علمیه در نظر گرفته شود.

وی افزود: از دیگر ویژگی های این همایش آن بود که مساله تقریب مذاهب و وحدت اسلامی در قالب کمیسیون های مختلف دنبال شد.

در ادامه پیام آیت الله العظمی نوری همدانی مرجع تقلید جهان تشیع توسط حجت الاسلام والمسلمین سائلی نویسنده کتاب درسنامه فقهی گام دوم انقلاب اسلامی قرائت شد.

حجت الاسلام والمسلمین سائلی در ادامه گفت: پس از شکل گیری یک شورای تخصصی در خصوص این همایش مقرر شد که درسنامه ای نیز در خصوص بیانیه گام دوم تنظیم شود.

وی افزود: شورای علمی این همایش برنامه های گسترده و دیدارهای مهمی را بر عهده داشت. درسنامه بیانیه به ده فصل تقسیم شده است. در هر فصلی متن بیانیه ای که ضمن توصیه اصلی بیان شده بود تجزیه شد. در این زمینه مبانی مقام معظم رهبری ماهیت شناسی شد تا منظور دقیق رهبر انقلاب نیز در متن گنجانده شد و در ادامه نیز تلاش شد که مبانی فقهی این مباحث نیز در متن گنجانده شود.

 

 

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین تلخابی مدیر مجتمع آموزش عالی فقه جامعه المصطفی گفت: مجتمع آموزشی فقه یکی از مهمترین مراکز علمی جامعه المصطفی است که در مدرسه علمیه حجتیه که محل فعالیت علمی بزرگان تاریخ معاصر شیعه است.

وی افزود: در این مجتمع صدها طلبه از کشورهای مختلف تا مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند و ۲۵۰ اساتید سطح عالی حوزه های علمیه مشغول به تدریس هستند.

مدیر مجتمع آموزش عالی فقه یادآورشد: طلاب این مدرسه ضمن تلاش علمی گسترده و انتشار صدها مقاله و کتاب در سطوح مختلف گام های جدی درعرصه های تبلیغ و اثرگذاری بین المللی داشته اند.

حجت الاسلام والمسلمین تلخابی گفت: در همین راستا در سه سال گذشته تلاش شد که همایش بین المللی مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به بهترین شکل ممکن در بردارنده ابعاد مختلف آن اجرا شود.

وی افزود: ایده دادگاه بین المللی اسلامی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در این راستا شکل گرفت. در این راستا علما وفضلای حوزه های علمیه در کشورهای اسلامی نقش مهمی در این زمینه دارند. باید همه مسلمانان در این عرصه در کشورهای مختلف فعال شوند و این دادگاه را رسمیت ببخشند.

 

 

در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمین عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: موضوع همایش شامل مبانی فقهی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است. این بیانیه از جانب حکیمی و پیشوا و رهبری نگاشته شده است که از آغاز در کنار امام راحل به عنوان یکی از پرچمداران انقلاب اسلامی حضور داشته و بیش از سی سال رهبری این انقلاب را به عهده داشتند.

وی افزود: این بیانیه ترسیمی از گذشته و افق این حرکت عظیم جهانی است. به تعبیری که در بیانیه ترسیم شده است انقلاب اسلامی آغازگر عصر جدید تمدنی شد. حتی کسانی که دلبستگی و پیوستگی با این حرکت نداشتند نیز به این مسأله معترف هستند.

رئیس جامعه المصطفی بیان کرد: طبعا این حادثه مهم و نقطه عطف آثار و پیامدهای متعددی در سطح جهانی داشته است که در این بیانیه به آنها اشاره شده است. خودباوری ملت ایران و ملت های مسلمان و اینکه می توانیم روی پای خود بایستیم و جریان و تمدنی را به عالم ارائه کنیم. استقلال و عزت و پیشرفت های علمی گسترده به برکت همین انقلاب اسلامی ایجاد شد.

وی گفت: در این بیانیه نسبت به افق پیش روی نیز ترسیم دقیقی طراحی شده است و به عنوان آرمان بزرگ از آن یاد شده است. ایجاد تمدن نوین اسلامی از مهمترین الگوهای ذکر شده در اهداف انقلاب اسلامی است. تمدن به معنی داشتن تفسیر از عالم و آدم و ارایه نظام فردی و اجتماعی و بین المللی است.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی یادآورشد: امروزه در جهان با تمدنی روبرو هستیم که تمدن خود را فرجام بشر و حرکت نهایی بشر می داند. نظریه پایان تاریخ نیز زائیده تمدن لیبرال دموکراسی است و حاضر نیستند که نسخه بدیل و جایگزینی را تحمل کنند. ولی انقلاب اسلامی آمد که عصر جدید و راه جدیدی را مقابل بشریت قرار دهد، آن هم با تمدنی الهی است.

وی افزود: پیامدهای تلخ تمدن مادی که این جریان در چند صد سال اخیر با استعمار و استکبار رقم زده است نشان گر ماهیت این تمدن است. از ۲۰۰ کشور جهان ۱۳۰ کشور مستقیما مستعمره این نظام استعماری شدند. بی عدالتی ها و جنگ ها در سالهای اخیر در دنیا با حمایت این جریان سلطه جو در جریان استعمار مدرن را شاهدهستیم.

رئیس جامعه المصطفی بیان کرد: طی این یک سال ده ها هزار زن و کودک بیگناه با حمایت این نظام استکباری قتل عام شدند. آنها قرن ها است که این رفتار و ظلم را ساری و جاری می کنند. هرجا پای این سلطه جویان باز شد همین کشتارها و غارت ها نیز شکل گرفت و تا امروز ادامه داشته است.

وی گفت: یک و نیم میلیون نفر از مردم مظلوم الجزایر در جنگ های استقلال به جرم استقلال خواهی قتل عام شدند. استقلال خواهی از نظر استعمار گران مسأله کمی نیست. نخست وزیر رژیم جانی بارها در همین یک سال گفته است که ما با دشمنان تمدن غرب می جنگیم و در خط مقدم این جنگ قرارداریم.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی یادآور شد: اسرائیل پادگان نظام سلطه و خط مقدم نظام سلطه در منطقه ما است. آنها این پایگاه را در قلب جهان اسلام ایجادکردند. کارکرد این پایگاه برای نظام سلطه همین امر است. آرمان انقلاب اسلامی ارائه تمدن جدید و مدنیت تازه مبتنی بر جهان بینی الهی و عدالت محور برای بشریت است.

وی افزود: زمانی که تمدن اسلامی ما از روح الهی و دینی در زندگی می گوید پای فقه به میان می آید. فقه برای اداره زندگی الهی شکل گرفته است و رابطه بین انسان با خدا و احوال شخصیه و حقوق مدنی و ارتباطات انسان با مباحث اجتماعی و اقتصادی و.... را تنظیم می کند. فقه ما از یک میراث غنی برخوردار است و با حضور در عرصه های جددی شکوفایی خود را بروز می دهد.

رئیس جامعه المصطفی بیان کرد: مجتمع آموزش عالی فقه از مجتمع های شش گانه جامعه المصطفی که این همایش را برگزار کرده است و امیدوارم که آثار این برنامه علمی در اختیار همه گان قرار گیرد.

در ادامه ضمن رونمایی آثار، از برگزیدگان همایش تجلیل شد.

 


دیدگاه خود را بیان کنید