گفتوگو با دکتر سیدعلی مدنیزاده، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
ظرفیتهای خروج از «تله درآمد متوسط»
پای درس دشمنشناسی رهبر انقلاب
آمریکاییها چه ایرانی را میپسندند؟
«پردهی توهّم اقتدار دشمن»؛ چگونه ساخته شد و چطور میشکند؟
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اخیر مردم قم با اشاره به نقش کلیدی قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم در به شکست کشاندن نقشههای تبلیغاتی دشمن بر روی افکار عمومی، مقابله با جنگ تبلیغاتی امروز دشمن را نیز یک کار اساسی دانستند و خطاب به دستگاههای مسئول تأکید کردند: «امروز کار اساسی، کار مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، برای دستگاههای فرهنگی ما، تبلیغات ما، وزارت ارشاد ما، صداوسیمای ما، فعّالان فضای مجازی ما، این است که پردهی توهّم اقتدار دشمن را پاره کنند، بشکنند، نگذارند تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند. این کاری است که آن روز قمیها کردند؛ آن روز این ابزار را از دست دشمن گرفتند، شکستند؛ کاری کردند که او دیگر نتواند اصلاً ادامه بدهد.» ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در گفتوگو با دکتر حسن بشیر، مدرس دانشگاه و نویسنده حوزه رسانه و ارتباطات و رئیس سابق مؤسسه مطالعات اسلامی لندن به بررسی راهکارهای مقابله با جنگ تبلیغاتی دشمنان و ایجاد مصونیت ذهنی و ترویج امید اجتماعی در افکار عمومی کشور پرداخته است.
با ابزار تحلیل و سواد رسانهای، از چالشها عبور کنیم
با ابزار تحلیل و سواد رسانهای، از چالشها عبور کنیم
انقلاب اسلامی با «جزیره ثبات» آمریکا چه کرد؟
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹ فرمودند: «بعضیها میگویند: شما که نسبت به آمریکا، نه حاضرید مذاکره کنید، نه حاضرید ارتباط برقرار کنید، [پس] چرا با کشورهای اروپایی ارتباط دارید؟ خب آنها هم مثل آمریکایند، چه فرقی میکند؟ خب همانطور که آنها سفارت دارند، این هم داشته باشد. نه، فرق هست [بین اینها]. فرقش این است که آمریکا اینجا تملّک کرده بود، از کف او و قبضهی او بیرون کشیده شد؛ کینهی او نسبت به کشور و انقلاب، کینهی شتری است و به این آسانیها دستبردار نیست.»
به همین مناسبت رسانهی KHAMENEI.IR در گفتاری از آقای دکتر شعیب بهمن، کارشناس مسائل بینالملل، سیاست آمریکا نسبت به کشورهای منطقه و علت کینهورزی آن نسبت به انقلاب اسلامی را بررسی کرده است.
موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در یادداشتی به مناسبت ۲۰ دی ماه سالروز شهادت امیر کبیر مطرح کرد؛
اسطوره ، تاریخ ، هویت / از امیرکبیر تا حاج قاسم؛ قهرمانانی که جریان بصیرت تاریخ ایران را زنده نگه داشتهاند
ریشه مشکلات در اسلامی نبودن علوم انسانی است
مسألهی تولید علم فقط مربوط به علوم پایه، تجربی و ... نیست، بلکه شامل همهی علوم و از جمله علوم انسانی است. ما بخصوص در زمینهی علوم انسانی، برخلاف آنچه که انتظار میرفت و توقّع بود، حرکت متناسب و خوبی نکردهایم، بلکه مفاهیم گوناگون مربوط به این علم را - چه در زمینهی اقتصاد و چه در زمینههای جامعهشناسی، روانشناسی و سیاست - به شکل وحی مُنزل از مراکز و خاستگاههای غربی گرفتهایم و بهصورت فرمولهای تغییر نکردنی در ذهنمان جا دادهایم و بر اساس آن میخواهیم عمل و برنامهی خودمان را تنظیم کنیم! گاهی که این فرمولها جواب نمیدهد و خراب درمیآید، خودمان را ملامت میکنیم که ما درست بهکار نگرفتهایم؛ در حالیکه این روش، روشِ غلطی است.
آیت الله علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سخنانی مطرح کرد؛
مقاصدالشریعه معیار شناخت علوم انسانی اسلامی است / با روش سکولار نمیتوان مسائل قدسی را حل کرد
حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مطرح کرد؛
تصویر ما از اسلامیسازی علوم انسانی سطحی و یک سویه است/ مرجعیت علمی قرآن توصیفی واقعگرایانه و چند ضلعی از انسان ارائه میدهد
حجتالاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مطرح کرد؛
در اندیشه اسلامی خداشناسی نیز علمی است! / فقه، شاخهای از علوم اجتماعی