اولین کتاب فارسی در موضوع حکمرانی اسلامی با عنوان «حکمت و فقه حکمرانی» تألیف حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی وابسته به دانشگاه عالی دفاع ملی رونمایی شد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از کتاب حکمت و فقه حکمرانی گفت: نسبت حکمرانی و حکومتداری نسبت عموم و خصوص منوجه است و بهعنوان یک علم میانرشتهای، نسبتهایی با علومی مانند مدیریت و علوم سیاسی دارد. این علم یک عنوان یک موضوع جدید شناخته شده که در حدود ۴۰ سال پیش، غرب فعالیتهای درباره آن آغاز کرده و در ۲۰ سال گذشته، رشد فوق العادهای در این زمینه داشته است.
در حوزه فعالیتهای نرم و سخت، موضوع هوش مصنوعی بهویژه هوش مصنوعی کوانتومی مهمترین فناوری است و در حوزه فنآوریهای اجتماعی، موضوع حکمرانی مهمترین فناوری است. متأسفانه در این موضوع خیلی عقب هستیم و لازم است با سرعت بیشتر و با استفاده از راههای میانبر برای رسیدن به مقصد نهایی استفاده کنیم. غربیهای در این حوزه با مبانی و بنیانهای فلسفی خودشان، کارهایی انجام دادهاند که قابل نقد است. ما نیز بنیانها و مبانی حِکمی، همچنین مبانی فقهی عظیمی داریم که لازم است با باز تولید آنها، مبانی و نظریههای حکمرانی تولید شود که این موضوع نیاز تلاشهای علمی فراوان است.
موضوع تسهیلگری از موضوعاتی است که باید در تولید نظریههای حکمرانی مورد توجه قرار گیرد. شناخت کامل مبانی غربی و نظریههای حکمرانی در غرب نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا تکذیب بلاتصور نکنیم، روشن است که بدون این شناخت، امکان تدوین صحیح نظریه حکمرانی اسلامی وجود ندارد.
در این کتاب در کنار موضوعاتی مانند چیستی حکمرانی، نظریات حکمرانی در غرب و معرفی سبک و انواع حکمرانی، مبانی و اهداف حکمرانی بر اساس منابع دینی و اصول حکمرانی حِکمی و موضوع حکمرانی ولایی تشریح شده است. این کتاب اولین اثر به زبان فارسی در موضوع حکمرانی اسلامی است که منتشر شده و لازم است به زبانهای مختلف ترجمه و به جهان اسلام عرضه شود.
برای تولید این اثر، علاوه بر منابع دینی، بیش از ۴۰۰ اثر مکتوب از منابع غربی که غالباً آمریکایی هستند و در موضوع حکمرانی نوشته شدهاند، مورد مطالعه و نقد قرار گرفته است. این کتاب حاصل بیش از ۵۰ جلسه علمی با موضوع حکمت و فقاهت حکمرانی در دو محور شناخت و نقد حکمرانی در غرب و شناخت و معرفی حکمرانی اسلامی است که با زحمت فرهیختگان جوان مدرسه حکمرانی اسلامی تنظیم نهایی و منتشر شده است.
«اجتهاد» یادآور میشود، چیستی حکمرانی، مبانی حکمرانی مدرن، اصول حکمرانی نوین، سبکهای حکمرانی، انواع حکمرانی، مدیریت دولتی نوین، سیاستگذاری عمومی در ادبیات حکمرانی، تنظیمگری، تنظیمگری در ایران، باز توزیع و تسهیلگری، مبانی حکمرانی حکمی، اهداف حکمرانی حکمی، اصول حکمرانی حکمی و گفتار پایانی از جمله محورهای این اثر میباشد که در ۴۲۰ صفحه از سوی مرکز انتشارات راهبردی به زیور طبع آراسته شده است.
دیدگاه خود را بیان کنید